Cape Tribulation, crocodiles, snakes..

Nu är det måndag igen. Har haft en riktigt underbar helg! I Lördagsmorse åkte vi, 26 personer från min skola (ACE)Norrut från Cairns, ca 2,5 h längs kusten. Som reseledare, chaufför, samordnare, grillmaster och allt vad man kan tänka sig hade vi Tony. En man i sina bästa år som jobbar med att ornda aktiviteter för eleverna på skolan. Så han spenderar större delen av sin arbetstid med att åka på olika turer på helgerna! Han är verkligen den mest optimala peronen för det jobbet. hur snäll och underhållande som helst!

Iaf vi åkte norrut..Naturen här i Queensland är så himla vacker. Regnskog möter stränderna och vägen vi åkte på gick precis vid strandkanten. När vi kom upp till Cape Tribulation (vilket är ett område av riktigt exotisk regnskog som går enda ut på stränderna och Cape Tribulation är egentligen en känd udde i detta område)checkade vi in på ett 3 stjärnigt hotell med Bongalos. Riktigt fräscht och mysigt. Hotellorådet hade 2 pooler ett stort "sällskapshus" med möjlighet till grillning. Efter incheckningen fick vi möjlighet att välja mellan att göra en massa olika aktiviteter. Jag valde att med tre andra tjejer göra en ridtur i regnskogen.. En riktig cowboy hämtade upp oss vi hotellet och tog oss till en hästgård där vi med 11 andra tilldelades varsin häst för att sedan ge oss iväg ut i buschen. Jag lyckades få rida först i raden av 15 hästar vilket resulterade i att jag fick se allt det som ledaren visdae oss! Bland annat en krokodil som var påväg ner i en flod som vi red längs. Turen var i ca 2,5 h och var helt underbar på många sätt.. Men såhär i efterhand skulle jag inte betalat 100 dollar för turen! På kvällen hade vi BBQ vid poolområdet och gick senare till en bar nere i Cape Center.

Söndagen bjöd på bad i ett vattenhål mitt i djungeln, Crocodilecruise på Daintree river samt en tur till Port Douglas (ca 6 mil från Cairns) med sol och bad. Daintree river mynnar ut i The coral sea och är känd för sina aggresiva saltvattenkrokodiler. Så på cruisen hade vi turen att se 3 krockodiler! Riktigt häftigt! Såg även en pythonorm uppe i ett träd och lite olika sorters fåglar. Allt finns på bild på sidan jag länkar till nedan. Port Douglas var en riktigt fin stad. Tydligen en populär semesterdestination för politiker och kändisar.

Är verkligen glad att jag åkte med på den här lilla resan. Väldigt väl genomförd!Den fick mig att förstå att jag verkligen befinner mig i Australien! Idag var det tillbaka till skolan.. Dock blev det en mjukstart på veckan, då vi hade en vikarie för Margot som var tvungen att resa bort. Vikarien, Paul var en extremt berest person som rest och jobbat i stort sett överallt i världen. Så större delen av dagen gick åt till att diskutera resor, minnen och upplevelser! Yeah!

Känner mig sjukt fattig efter helgen som gått.. Pengarna bara försvinner samtidigt som jag försöker hålla i dem. Vill ju uppleva så mkt som möjlig när jag är här, samtidigt som jag vill ha pengar kvar för att resa vidare efter kursen. Allt kostar ju.. till och med att använda tvättmaskinerna här! Så har jag hittat ett par byxor som jag verkligen VILL HA, men självklart är de svindyra. Dock har jag letat efter ett par i den stilen sen innan vi åkte iväg till Asien i våras. Så jag tror jag ska köpa dem iaf.. :S

Ikväll har varit en lugn kväll jag och Simon var ute o sprang och körde lite styrketräning. Hatar när man upptäcker hur svag man har blivit. Så nu ska jag börja köra mer styrketräning efter löprundorna! Ska kontakta en gympaförening som har har funnit nu i veckan tänkte jag. En kille som bor här går tydligen på någon slags kampsportsträning i samma hall några gåner i veckan, så jag ska följa med honom på onsdag förhoppningsvis! Längtar sjukt efter riktig träning!

Här nedan är en länk till en sida som jag i fortsättningen kommer ladda upp bilder på. Länken finns även bland länkar  på startsidans högra sida.  Kan ladda upp mkt fler bilder på kortare tid på den här sidan, så det känns effektivare! :) Bilderna jag laddat upp idag är från BBQ:n vi hade i fredags samt resan till Cape Tribulation.
Nu ska jag sova! Kramar till er!

//Anna

http://picasaweb.google.com/hanssonanna88/AustralienCairns#

Helg

En liten uppdatering inför helgen.. Har precis kommit hem från en BBQ vi hade med skolan på en strand 10 minuter med bil från Cairns. Fin strand o mysigt, men det blåste något alldeles för mkt så det var ganska skönt att komma därifrån också. :)Nu ska jag vila mig lite för att sedan bege mig vidare till ett sharehouse på gatan bredvid min. Halva skolan kommer vara där o jag tar med mig lite folk härifrån. Förmodligen utgång senare! Imorgon ska jag på tur till Cape Tribulation (vet inte riktigt var det är och vad vi ska göra, får berätta om det efter helgen), åker 8.30 och kommer hem söndag eftermiddag. Hoppas det blir bra väder så att vi får mkt sol o bad! Trevlig helg! Anna

Toad race

Helloooo!

Kom precis hem från The worlds most famous Toad race! Melissa frågade mig när jag kom hem idag om jag ville följa med henne o titta på frog race och ta ne drink. Frog race.. hmm ja sure, varför inte :) Så vi gick till ett ställe som heter The courthouse, Race skulle börja kl 7 men när vi kom dit var det långt ifrån startat så vi gick in o tog oss varsin drink. Lime-lemon-bitter, tydligen en riktigt typisk australiensisk drink.. I liked it. Visste ju inte vad jag skulle förvänta mig av tode racet (tode= padda) men i vilket fall så var det inte så mkt att se. Det som var kul var väl att se alla andra som verkligen tog del av racen, höhö. Nu har jag en hög med homework som väntar. Tänker varje kväll att jag ska komma i säng lite skapligt, men det blir bara senare för varje kväll känns de som. Margot var iaf lite lugnare idag. Innan har hon verkligen stressat gärnet. Dettta förmodligen tack vare att hon upptäckt att det bara var 10 och inte 12 kapitell i boken. Så nu kan vi tydligen ta det lite lugnare! Nice!


Toad Race in Cairns






Toad Race in Cairns



Igår var vi ute och åt med min lilla Advancedgrupp. Det är alltså dessa människor som jag spenderar större delen av lektionerna med. Vi åt på en mexikansk restaurang och såg sedan "make it happend" på Cairns Central Cinema. Vädigt bra men förutsägbar Dansfilm. Inga kända skådespelare vad jag vet! Men jag kan ju inte så mkt om sådana, så jag ska väl inte säga för mkt! 



Från vänster: Margot (teacher), Nicole, Yasmin, jag, Jidka


Take care!

Tiden flyger

Nu har jag inte uppdaterat bloggen på hela helgen. Dagarna här går verkligen kjempefort! Har haft en riktigt bra första helg i Cairns iallafall!

I fredags var det ju först vanlig skoldag. Fick återigen känna på hur underbart det är att det är fredag efter en hektisk vecka! Margot gav oss dock en hel del homework, men det var ju något som jag planerade att göra i senare delen av helgen. Så på fredagskvällen blev det lite fest, som började på vår uteplats med diverse olika flatmates, gick vidare till Yasmin i min klass sharehouse där folk (de flesta schweitzare) från skolan höll till. Efter det bar det av till The Gilligans (uteställe som tillhör hostelet jag bodde på första natten).  Riktigt nice nattklubb faktiskt! Helt okej musik och mkt folk. Blev förvånad över hur mkt aussifolk det var, hade föreställt mig att det ändast skulle vara backpackers, men så var inte fallet! Det var bra. Sen på lördagen spenderade jag mkt tid vid polen med sol bad och vollyboll.. senare på kvällen skulle vi gå ut igen, kom dock aldrig ut pga att det var för trevligt hemma vid sharehouset J Spanjorer, canadensare, irländare, engelsmän, simon, en schweitzare och jag, kan inte bli annat än bra!

Missade dock finalen (tidigare under kvällen) av en festival som har pågått under hela september. Dock var det bara en mesig parad och lite fyverkerier. Så det gjorde mig inte så mkt. Stan var helt proppad av folk, lyckades hamna mitt i smeten under min löparrunda tidigare under kvällen.


Söndagen var nästan den bästa dagen, förutom att den blev lite stressig.  Jag upptäckte när jag vaknade att jag hade fasligt mkt att göra. Anthony, eneglska killen på min våning kläckte ju kvällen innan att de bestämt att vi skulle ha "Alla lagar varsin maträtt från sitt eget land"-middag på söndagen. Det har vi pratat om enda sen jag kom hit, men vad jag visste hade vi inte bestämt när den skulle bli. Så dagens uppgifter:  Gå till den billiga frukt och salladsmarknaden för bunkra inför veckan. Möta Yasmin and Nicole att the lagoon, bada o sola (se bilder!) inhadla ingredienser till köttbullar, brunsås (självklart valde jag att laga det.. känns ganska klassiskt. Föressten vet jag inte vad jag annars skulle lagat!). Laga svenska köttbullar potatis och sås som skulle räcka till 6 personer. Och sist men inte minst 3 h grammatik + skriva en pharagra (in a formal  way). Ahhhh! Jag som tänkte, när jag kom till Australien, var ska jag göra av all tid!? Nu har jag verkligen ingenting jag måste göra! Men tiden fylls upp snabbare för var dag.


Middagen då. Helt underbar! Det var försat gången i mitt liv som jag gjorde köttbullar på egen hand. Så jag behövde ju ett recept. Och självklart låg internet nere just när jag behövde det, så jag fick ringa hem till mamma (svindyrt) för att få hjälp. Som tur var så var det även första gången,  alla de andra, lagade sina maträtter också så pressen var inte så hög. Men alla har ju hört om de svenska köttbullarna så jag kände ju att jag inte fick misslyckas! Och det gjorde jag inte heller! YYEEEESS! Det enda som blev sådär var väl brunsåsen.. lite för salt. Middagen blev iaf en riktig höjdare. Alla lyckades med sina maträtter och alla tyckte att de andras rätter var underbara! Så all mat gick åt och alla blev proppmätta! Kanske ska berätta vilka vi var. Ett spanskt par, ett Canadensiskt par, jag och engelsmannen Anthony. Spanjorerna gjorde spansk omelett, Anthony något slags pirog och Mel and Shaun gjorde en kanadensisk version av kåldolmar. Riktigt goda! Ni kan se bilder nedan.


Så inte förens efter 10 igår kom jag igång med mitt homework. Det blev dock inte mkt gjort så jag tänkte att jag skulle ta igen det idag. Men efter en sjuuukt krävande skoldag inehållande en massa jämförande av texter, reading exame och sist men inte minst genomgång av activ and passiv verbform. Så försvann plötsligt gårdagens problem.

Återigen varför har vi inte lärt oss någon grammatik som är något att ha, i Sverige! Allt är helt nytt. För här finns det tusen olika förklaringar till varför det ska vara si och så, passiv form då och activ då, past continous då och past perfect då. Men hemma (vad jag vet) så har vi bara tagit det mesta på känn, det som låter bäst. Vi har iaf aldrig gått igenom grammatiken grundligt. Eller så var inte jag på de lektionerna. Nu har jag iaf big problems och måste plugga som ett djur. Dock har jag under kvällen knappt förstått någonting så jag har inte fått något gjort iaf. Nu ska jag sätta mig och skriva en ordlista på alla nya ord jag inte kunde idag.. Det är så frustreande när man inte kan. Eller grejen är ju att jag kan endel men har aldrig hört talas om alla dessa förklaringar till varför det ska vara som det ska. HMM

Ska inte tråka ut er mer med min skola. Imorgon ska vi gå ut o äta och sedan gå på bio med klassen. Helgen som kommer nu ska vi på en utflykt av något slag. Två dagarstur inehållande  krockodiler, regnskog, stränder  m.m. Blir nog nice

För er som inte är så haj på det här med bloggar o så (exempel mamma, pappa och liknande) När ni tittar på bilderna nedan så håll pilen på bilden så ser ni en text tillhörande bilden!


Idag var första gången sedan jag kom hit som det var stora moln på himlen på eftermiddagen. Annars har det istort sett varit strålande sol hela tiden och upp emot 30 grader! J Som ni kan se på bilderna så ligger det skogsbeklädda berg kring Cairns, mkt vackert. Och staden i sig är också väldigt fin, välvårdad och fräsch.

Hoppas ni har orkat läsa!

Kramar till er

//Anna

Här är en bild av Ester, spanjorskan. Hon är verkligen helt underbar. :)



Ester!


Äntligen lite bilder!

Här kommer lite bilder! Skriver ett inlägg senare som kanske förklarar lite av bilderna!

Har fönstret som precis täcks av ett träd (andra våningen till vanster)


typisk gata i Cairns

Här hänger alla som vill sola och bada! :)

lagoonen

Cairns är omringat av vackra berg!

i huset bakom vår pool bor simon. V i har pool och grillplats gemensamt, så har varje hus en egen lite patio.



Vårat gemensamma kök, tell vänster är det en soffgrupp med Tv. rakt fram är en korridor där rummen är.

Inte stort, men mysigt!


Mina underbara flatmates och jag hade en alla lagar varsin maträtt- Middag igår. Väldigt trevligt! fr vänster: Ester, Shaun, Melissa, Anthony, jag, Oscar.

Så här såg middagen ut.. Allt var verkligen supergott! Ni ser mina köttbullar i högra hörnet! :)

Simon kom o joinade efter ett tag, efter att ha hört det ryktas om svenska köttbullar!



P.L O'Brian

Har fått upp några bilder som ni kanske sett. Dock var det inte jag som lyckades med det, utan Gustav! Det är ju hur simpelt som helst, men på min dataor funkar det inte. Iaf så skulle de bilderna ha publicerats redan första dagen. För jag tänkte visa skillnaden mellan hur de såg ut på Arlanda och hur det såg ut här precis innan jag landade (Ni ser säkert vilken bild som är varifrån =) ). Det skulle varait texter under bilderna med.. Men men. Det ska bli bättre!

Idag har vi haft grammatik i skolan! Jag trodde jag var sämst i reading, men det var nog grammatik. Eller grejen är att jag inte vet vad namnen på de olika sakerna betyder!  Like perfect, continous, past participle, simple form OCH allt vad det nu är. Jag kan det ju inte ens i den svenska grammatiken. Har alltid haft dåliga svensklärare, och aldrig varit speciellt intresserad av engelskalektionerna.. Grejen är ju den att jag vet vad det ska vara för verb, hur det ska böjas, om det ska vara has, had, will have eller vad det nu ska vara. Det hör jag ganska bra. Men när Margot (läraren) frågar: What's the tense in this sentence? Is it perfect future, perfect past or perfect present. Då vet jag inte vad hon menar! Har gått igenom min engelsk-svensk grammatikbok ,som jag tog med mig, lite nu ikväll o det verkar även som att vi radar alla verb i ett annat system mot vad de gör här. Så det gör ju inte heller saken bättre. Men men jag är ju här för att lära såatteehhh..

Idag avslutade vi iaf skoldagen med att gå o fika, heeela klassen (5 st), på ett cafe nära skolan, o efter det gick vi sväng i Cairns Central (stösta shoppingcentrumet), för på torsdagar stänger de kl 9 istället för halv 6! Blev sjukt sugen på att shoppa lite, men vet inte riktigt hur sparsam jags ka vara med slantarna. Känner att garderoben är lite väl gles o att jag lämnade för mkt kläder hemma. Så kanske blir det några in ikäp.

 Nu ikväll har vi hängt på Bar/nightclub inne i city.. Därav rubriken. Kom precis därifrån nu. Har kanske skrivit att det är mycket Schweitzare här.. Och det är det verkligen! Ikväll var vi 10 st vara alla schweitsare förutom jag o en tysk! Yeeaah! O de är från den tyska delen av Schweitz, så alla pratar tyska. Dock försöker alla prata så mkt engelska som möjligt, så det är bra!

Nu ska jag sova.. kl är redan kvart över ett, o jag måste upp o göra lite homework before school.
Måste bara berätta att Simon, min vän som också är här precis har bestämt sig för också  läsa cambridgekursen- men den svåraste kursen. Så han kommer vara kvar här enda tills december! YEES!! :)

Sov Gott!Schweitzare =)


Första bilderna!

Så här såg det ut när jag lämnade Arlanda





Det här mötte mig i Cairns




Plugg

Då var man inne i någon slags vardag!? Skoldagen igår var en chock! Intensivt pluggande i 5 h! sen homework på det när man slutar halv 5! Ahhh har glömt hur det är att gå i skolan! Ska ju inte klaga så mkt eftersom det var jag själv som valde den här kursen. Men att jag gjorde det i en av Australiens bästa partystäder/bad-solstäder kanske inte var så smart! :p Idag hade vi BBQ till lunch at the balcony. Helt okej, dock fick man för lite mat var.. Allt är bra annars, folket är bra både i skolan och här i sharehouset. Är bara lite splittrad om var jag ska vara, om jag ska satsa på att umgås med folket i skolan eller här hemma.. Försöker mig på någon slags kombination. Ser fram emot helgen! Ledig, sol, bad, utflykt!?, BBQ, fest. Det blir nog bra!

Ska lägga upp bilder, bara jag får det till att fungera!!??

//Anna



Advanced :)

Då har ytterlegare en dag förflutit här i Cairns. Idag har varit en riktigt bra dag.. Kom till skolan halv 9, då ganska skeptisk, och fick direkt registrera mig i receptionen sedan blev jag placerad i ett rum med alla andra Cambridgare för att göra ett test. Trodde att det bara skulle vara något halvseriöst test, men det visade sig vara värsta nationella provet. 2,5 h långt hearing, reading, listening, speaking and writing. Och svårt var det också! Nästan värre än vad jag tyckte engelska B proven var! Så då tänkte jag fasen, vad gör jag här! Ska jag ändå bara bli placerad och få göra First certificat (Det finns tre olika cambridge certifikat- first certificat, Advanced certificat and Proficiency cartificat of english) så kan jag ju lika gärna vara hemma o plugga på komvux. Jag vet ju att jag aldrig skulle klara den högsta nivån, men advanced har jag ju hela tiden tänkt att jag ska klara. Sedan fick jag även reda på att jag var uppsatt för att göra first certificat redan sedan innan för att min svenska agent på SI tydligen satt upp mig på det! Vilken skit. MEN, när jag senare gjorde speaking delen med vår headteatcher så blev jag dock lite mer uppåt. Hon sa "åhh du pratar ju riktigt bra engelska (och jag som tycker att det är det jag är sämst i av de olika delarna) Du måste ju få läsa advanced kursen" Och så frågade hon varför jag var uppsatt för first certificat.. Men det visste ju inte jag.

Efter lunch steg mitt mod ytterligare. Vi fick reda på resultaten och skulle placeras i två grupper beroende på nivå. Då tog läraren mig och två till åt sidan. Hon började förklara för en schweizisk kille att han inte hade nått upp till advanced nivån, sa till den andra att hon låg på gränsen men fick välja om hon ville läsa advanced. Sedan sa hon till mig att jag hade klarat testet jättebra och absolut skulle vara i advanced-gruppen! YEEEEEEEEEEEEES :) Så himla skönt!

I övrig så verkar skolan vara jättebra, fräsch, seriös och duktiga lärare. Det är mkt asiater men endast en i min klass. Annars är de fyra Schweitzare (det verkar krylla av dem här i Cairns!?) tre tyskar, en tjeckiska mfl. Jag är den enda svenska eleven så det är ju bra! Vi blev bara fyra st i Advanvced gruppen och kommer ha en lärare för oss själva! Så det verkar verkligen jättebra! Schemat var ganska soft med. Går från 10.25- 16.30 om dagarna så jag får sova om morgonen :)

Ikväll har jag hunnit med lite bad i poolen och varit ute och funnit mig en löparrunda. En kille jag bor med simmar i vår pool för att hålla formen. Idag simmade han 96 längder.. shit va mkt tänker många, men poolen är bara 7 fri- simarmtag lång :) Så han blir grym på vändningar!  

Take care!

//Anna

Skola imorgon

Åhh jag bli galen! Hade precis skrivit klart inlägget och tryckte på publicera o så blir det "Sidan kan inte visas" o det går inte att komma tillabaka! Nu orkar jag inte skriva allt igen! åhh

Jag skrev iaf att jag börjar i skolan imorgon och det verkligen ska bli kul och skönt. Längtar verkligen efter att lära mig engelska. Blir så galen när jag hela tiden har problem med att utrycka mig. Hittar inte ord och vet inte hur jag ska böja olika ord osv. Det jobbiga är att jag har ganska dåligt ordminne¨. Iaf när det har med engelska att göra. Fick förklara för en av killarna jag bor med varför jag har en stor knöl på knät, och skulle då säg brosk. Vad fasen heter bråsk på engelska!? Jag försökte förklara på annat sätt och han förstod ju vad jag menade och lärde mig att det heter cartilage. Och det har jag redan behövt slå upp flera gånger för att komma ihåg :S Konstigt.

Jag flyttade iaf från hostelet igår. och hitills trivs jag jättebra! Cairns Sharehouse består av tre tvåvåningshus med ca 5 rum på varje våning. Jag bor i rum 3 på våning 2 i hus tre. Huset och mitt rum är lyckligtvis väldigt fräscht :) Tydligen är de väldigt noggranna med att hålla det fräscht pga alla insekter och ohyrer som lätt invaderar pga värmen. Så det är ju bra!  Mitt rum är ca 4*3 m och innehåller allt man kna tänkas behöva. Jag bor tillsammans med en Ungrare, en engelsman och ett kanadensiskt par. Alla mkt trevliga och snälla. För övrigt bor det mkt irländare, spanjorer, fransmän,  japaner m.fl De flesta verkar bo här medan de jobbar för att tjäna ihop mer pengar till sitt resande.

Hittills har tiden flytit på bra och jag har mestadels umgåtts med de jag bor med, utforskat stadens utbud av matbutiker samt badat i poolen :) Riktigt nice!

Idag var jag och Shaun, den Kanadensiska killen på en matmarknad inne i city. Varje helg kommer tydligen alla bönder kring Cairns in till stan för att sälja det de kan tänkas sälja. Så det var grönsaker, frukt, ost, kött m.m Och allt mkt billigare än i vanliga butiker. Söndagar ska även vara exta billig eftersom de då vill bli av med så mycket som möjligt. Så idag när jag stod vid ett stån och funderade på att köpa en melon o lite apelsiner så sänkte ståndägaren helt plösligt allting med 50%! Så då blev det shopping av! Köpte melon för 2 kr st. Inga Norgepriser här inte!

Nu ska jag sova, kl är halv 1 och jag ska vara på skolan halv 9. Har inte varit där än så jag vet inte precis var det ligger, så jag kan ju behöva ta mig upp i tid imorgonbitti.

Moa! Hoppas du mår bra och att dina första dagar och din första natt i Cambridge gick greit! Tänker på dig!

Saknar er hemma! Kjempe mye!

//Anna

ps. Ska försöka få upp lite bilder så fort jag fattar hur man gör.. lyggas inte infoga! :S Ska väl ta hjälp av mina lite mr bildade bloggande vänner! :)


Framme i Cairns

Shit! Nu är ja här, på andra sidan jorden, flera hundratals mil hemmifrån! Kan inte fatta det! Vet inte hur många gånger jag har behövt påminna mig själv om det redan.

Flygresan (så sjukt lång resa) gick iallafall bra. Efter Hong Kong var det 8 h till Brisbane där jag för sista gången bytte flyg. Väl framme i Cairns möttes vi 28 gradig värme och ett gäng vakter med hundar. Här tar de landets säkerhet på största allvar.. Direkt när alla passagerare kommit ut ur planet fick vi ställa upp oss på en lång rad och gå framåt mot säkerhetskontrollen på en linje, medan vakter med spårhundar gick omkring oss. Måste sett riktigt kul ut. Alla klarade sig iallafall helskinnade ur det och efter att ha fått mit visum godkänt så hämtade jag min väska som även den klarat sig helskinnad hela vägen från Arlanda.

Från flygplatsen tog jag en buss som körde mig direkt till Hostelet där jag bor inatt. Gilligans Backpackers Hotel and Resort. Riktigt fräscht ställe. Helt underbart att komma fram och lägga sig på en säng och bara få sträcka på ryggen för första gången på två dygn. :) Efter att ha vilat mig ett tag fick jag fatt i en karta och gick till Cairns Sharehouse, dit jag flyttar imorgon. Ska ha ett eget rum, men dela kök och toalett med andra. Simon Hansson som endel av er känner är redan i Cairns och pluggar eneglska. (väldigt sammanträffande) Han bor i ett sådant sharehouse, så jag sökte upp honom och har sedan varit med honom ikväll. Så himla underbart att prata med någon man känner! Eller bara att få prata svenska! Det behövdes verkligen. Efter flygresan kände jag mig nästan beredd att åka hem igen.

Kan ju berätta lite om vad jag vet om Cairns och vad jag ska göra här. Cairns är en mindre stad, ungefär som Norrköping med ca 120 000 invånare. Det är den staden i Australien som ligger närmast det kända stora barriärrevet . Carirns är alltså en känd turiststad tack vare möjligheten till dykning. Men även för att det ligger anslutet till  regnskog och fina stränder.

På måndag börjar jag på Australian collage of english, en skola där det går mellan 150-200 elever. Jag ska läsa 25 h engelska i veckan- i 12 veckor. Den 13 veckan är examensvecka, då jag förhoppningsvis ska lyckas ta ett CambridgeCertifikat, som är ett välkänt bevis värden över på att man behärskar en viss nivå av engelska. Folk kanske undrar varför jag ska läsa så mkt eneglska, varför jag åker enda till Austalien för att göra det.  Engelska har alltid varit min akilleshäl, alltid det ämnet i skolan jag har varit sämst i. Det är alltid eneglskaläxorna jag har skippat, alltid de arbetena jag gjort sist. Jag har under hela mitt liv tänk, ja men eneglska det kan jag lära mig när jag slutat skolan- åka utomlands och lära mig det på riktigt. Och nu är jag här, nu ska jag ta tag i det som jag skjutit framför mig i typ 10 år . Vet inte om tre månader räcker, men antagligen blir jag ju sedan kvar för att praktisera det jag lärt mig några månader till. Australien valde jag för att jag alltid har velat åka hit. Och på Asienresan jag var på i våras träffade jag så mkt folk som varit i Australien och även australiensare som talade så bra om landet och fick mig att känna att jag verkligen ville åka dit. Sedan ville jag till en plats där jag slipper vintern. och det gör jag ju här! :)

Nu tar min internettid slut. Lördag och söndag väntar innan skolan börjar. Blir säkert mkt spännande dagar :S

Kramar till er hemma!

// Anna

Hong Kong

(Det är inlägget skulle publicerats igår,  men min dator han att dö innan jag fick det sparat)


Hej på er!

Här kommer mitt första blogginlägg. Det får bli ett riktigt snabbt ett för mitt batteri på datorn dör aldeles strax. Sitter på flygplatsen i Hong Kong och har tagit mig in på något trådlöst nät :) Resan hitills har gått bra. Åkte 15.40 från Arlanda igår. Redan I London då jag gjorde första flygbytet hittade jag tre andra bloda svenska tjejer som också skulle till Australien. Två av dem skulle till Sydney för att sedan resa runt. Den tredje var som jag, ensam och skulle också precis som jag till Aussi för att läsa engelska på samma skola som jag fast i Sydney. Så Vi hittade varandra ganksa bra och har nu spenderat några timmar tillsammans här på Hong Kong Airport. En grymt stor flygplats för övrigt omgiven av höga berg.(32 grader varmt) Maria som tjejen jag träffade heter gick nyss på sitt flyg mot Sydney, så nu sitter jag här själv. Här är kl 6 h före eran tid, alltså ca 19.00. Mitt flyg går 23.30.

Vet inte riktigt vad det är jag har gett mig in på. Att vara ensam är verkligen jobbigt. Att veta att man bara har sig själv, ingen att dela den äckliga flygplansmaten med, eller hitta rätt gate med. Jag ska klara allt själv! Det är ju inte svårt, men psykiskt måste man verkligen vara stark. Har halft gett upp för mig själv några gånger redan, men jag ska vara stark. Det här ska jag klara! Det är förhoppningsvis bara första tiden som är jobbig!

Skriver mer när jag kommit fram och iordning.
Kommer fram till Cairns 14.00 lokal tid imorgon.

// Anna


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0