Sunny Manly

Jag har det superbra ute i Manly!! Igår var vädret super så Malin kom ut från Bondi och vi två och patrik låg på stranden hela dagen! Och det var sådär perfekt temperatur.. lite vind så att man inte svettades för mkt lixom! Nice! Sedan köpte vi mat och vin hade lite BBQ på takterassen, där många av de andra från hostelet höll till. Folket är verkligen jättetrevligt. Fransmän, engelsmän, schweitsare, en dansk och så lite för många svenskar. Lite senare på kvällen annordnades en Quiz och mitt lag FÖRLORADE!!! Vi var så dåliga! Det enda jag kunde bidra med var vilken valuta de har i Vietnam! Haha.. men vi hängde inte läpp för det! =)

Idag är jag inne i stan en sväng, ska fixa lite grejer o så kanske åka ut en sväng till Bondi.

Vi bokade flyg till Nya Zealand igår! 28 feb flyger vi (Jag Alex, Alain)  från Melbourne till Aukland! Yeah!!

Bilder från gårdagen

Stranden Manly  Patrik, Malin BBQ på takterassen! Quiz-time

Mitt lag 


Manly

Heej


Har nu flyttat ut till Manly. Skööönt att byta hostel! Dock trodde jag att jag skulle komma till något lite bättre än vad det visade sig vara, betalar ändå 198 dollar för en vecka. Standarden även för "dyrare" boenden här i Sydney är dock låg har det visat sig. Här är det frascht men rummen är supersmå! Vi är 6 pers på kanske 20 kvadrat!  De har dock ett trevligt "umgänges rum" med massa soffor, storbilds TV och kök o sånt. Så de är bra! Mötte upp patrik igår, norrmannen, så nu får jag även förbättra norskan! :)

Igår var det Australia Day. HEEEELT GALET. Snacka om att vi svenskar inte firar våran nationaldag! Inegnting i jämförelse med här. Alla klädda i flaggor eller målade med deras färger, ute på gatorna.. dock spårade det ur lite här i Manly, då ett hundratals ungdomar började sprang storgatan fram och tillbaka och skrek rasistiska saker, hoppade på bilar och skrämde folk. De fick kalla in kravallpoliser som stoppade det hela. Trodde inte att australienare var något rasistiska.. men många av ungdomarna gick runt med australien målat på magen och innuti stod det " Fuck you- We are full!" Jaa..


Vi skulle firat dagen med BBQ på stranden, men det började regna precis när vi skulle ge oss iväg, så det blev grillning på hostelets takterass ist. Sedan blev det mkt vin (goon) och diverse lekar!  :)

Idag har det varit kasst väder, men hoppas på bättre imorn. Då kommer Svenska tjejen Malin hit förmodligen!


See you!


Rekord

Jag skrev ju igår att det var varmt, och det visade sig att det inte bara var jag som tyckte att det var varmt här igår. På nyheterna igår sa de att det varit 42 grader i Sydney under dagen, o det var något slags rekord för januari. Så ja det var riktigt hett. Dock blåstes värmen bort i något liknande orkan igårkväll o idag är det nästan lite småkallt och grått. Inte kallt, men svalare! :)

Kanske ska berätta att jag beställde biljett hem igår! Hittade en så pass bra biljett och kände för att få det bestämt och klart så jag beställde! Kommer hem den 7 april! Jippi! Känns bra, för nu kan jag verkligen njuta av tiden här o inte fundera så mkt på hur allt ska bli o vad jag ska göra i framtiden. Yeah. Även om jag har det bra här så ser jag verkligen fram emot att komma hem. Borta bra men hemma bäst..

Fick precis ett telefonsamtal från Elin och Simon!  =) Det gjorde mig riktigt glad! Ni är bäst!

Inger, min kära gudmor! Tack för att du följer mig härborta! Det värmer varje gång jag läser dina kommentarer! Hoppas ni får det jättebra på semestern i Gambia!

Igår gjorde jag en utflykt ut till Bondi och träffade Malin den svenska tjejen jag skrev om. Vi gick ut och åt Thaimat och hade det riktigt mysig. Kul när man träffar någon som man direkt "klickar" med.. kommer nog se henne mer nu framöver!

Tog lite bilder när jag gick till biblioteket idag.

   Entree till Biblioteket Biblioteket

Hett Sydney

Sydney kokar! Det är typ Cairns värme, 35 grader o sol! Det känns typ smo att gå ut i en bastu när man går ut! Men men, klagade ju över att det var så kallt för några dagar sedan, så jag ska väl vara tyst! Varför är man aldrig nöjd med vädret!? antingen för varmt, kallt, blåsigt, molnigt,  soligt, regnigt eller för torrt. Inget är tillräckligt bra! :P

Igår spenderade jag dagen på biblioteket, o på stan o fixade en massa. Var även ute o sprang innan jag på kvällen socialiserade med folk på mitt hostel. Hostelet är sjukt skabbigt, o jag ser fram emot att flytta vidare, men folket är väldigt trevligt. Lite skumma men väldigt snälla och sociala! Så igår spenderade vi kvällen på takterassen till sena timmaer. Träffade två svenskar, en tjej från Uppsala och en kille från Gbg. Tjejen bodde ute i Bondi, så henne ska jag hitta på något med ikväll förmodligen.

Annars är allt bra, ska nog gå till fiket där min syster Ida jobbade när hon bodde här, o äta något snart!

Trevlig helg!

Eeeensaaam!!!

Hjälp!! Nu har Nicole lämnat mig.. Checkade ut från två underbara nätter på hotel med frukostbuffe, nu på morgonen och Nicole tog en shuttle till flyget kl 12. Jag tog mig till mitt nya boende som är sjukt sunkigt. Buhuu.. rummet är dock inte förfärligt men resten av boendet stinker. Har fyra nätter där, sedan flyttar jag ut på Manly beach med Patrik, normannen från Larvik, tills alex kommer.

Igår spenderade vi dagen på stranden, de va jättefint väder och varmt, vattnet här nere i sydney är dock freeezing i jämförelse med vad det varit innan! Ahh. På kvällen gick vi ut och åt sista middagen tillsammans, jag Nicole Lukaz (kille från skolan i Cairns) och Philip. Gick sedan för att de Harboure bridge och operahuset by night,  köpte  sedan med oss vin till rummet o drack medan Nicole packade!

Den här helgen kommer bli en datahelg. Ska försöka organsisera mitt liv litegrann.. Komma på vad jag vill plugga i höst, fixa med uppluggning av engelska, boka flyg till NZ, Tasmanien och kanske även hem!? Ska kanske även besöka något museum och lära mig något om Sydney! =)

Har ni inget o göra kan ni ju alltid skriva en liten kommentar eller varför inte skicka ett sms! Så att jag inte känner mig så ensam. :P

See you!

Manly Beach


Hotel och läkarbesök

Godkväll folkens!

Idag checkade jag och Nicole ut från hostelet vi bott på och in på första hotellet för resan! nicole ville spendera sina sista två dagar lite lyxigare och i ett eget rum, så vi hittade ett litet billigt hotell. Och det är så skönt! eget rum, toalett, TV kaffekokare! Yeah! Det är frukost inkluderat med så det ser vi fram emot imorgonbitti! Har även fritt internet, så ikväll har jag spenderat större delen av min tid framför datorn.

Fick besöka en doktor idag med, då mina sår från alla kliande myggbett blivit större och infekterade. Mkt tack vare för för mkt tid spenderades på stränder antar jag. Var på ett apotek igår o de rekommenderade mig att gå till läkare för att få penicillin, så det är vad jag gjort idag. Så nu ska det förhoppningsvis bli bättre! Oroa dig inte så mkt mamma!! Det är inte något allvarligt! =)

Imorgon ska vi ut till Manly beach, Nicoles sista solchans innan vinter Schweiz väntar! :)
Just nu är hon ute och träffar en tysk kille hon träffade uppe i Cairns, o jag här hemma på rummet har satt i mig två koppar kaffe och lite (mkt) schweizisk choklad, ser på Australien Open och surfar runt på nätet! Nice

Me and Nicole


Måste bara säga att jag saknar alla där hemma så mkt! Alla mina underbara vänner! Jag tänker på er massor, och hoppas att alla finns kvar trots att jag varit borta länge! <3

I like Sudney!!

Har varit i sydney i 3 dagar nu och jag gillade staden från första stund. Innerstaden är häftig, stor, men inte för stor. Man kan greppa om den. Sedan är dock förorterna gigantiska! Glömmer dock bort att jag är i Australien när jag är här. Sydney påminner mig så mkt om San Fransisco! Städerna är ju inte superlika men lite gemensamt har de. Huvudgatan här och där känns desamma, båda går genom hela staden med shopping, skyskapor, ner mot hamnen! Sedan var upplevelsen densamma när jag kom hit sMom när jag kom till San Fransisco med min älskade mos i våras. KAAALLT! Har inte använt varken långbyxor eller tröja mer än några gånger de senaste månaderna, men här behöver jag det till och med på dagen! O det var ju detsamma när vi kom till SF i våras, vi höll ju på att frysa ihjäl efter Thailand. Måste gå o köpa strumpor imorn! Haha.


Vi bor på ett hostel mitt i City, bara 30 minuter gång från hamnen med Operahuset och allt det kända.. Har mött upp med Philip igen, och även Alain (som jag bodde med i Cairns). Så jag antar att det är lite därför jag känner mig så hemma och gillar satden. Lite som att komma hem till familjen. Alain har varit här i en månad, men reser vidare ner mot Melbourne imorn. Har även mött Patrik, en norrman jag jobbade med på Asko i Larvik. Han kom hit i veckan och bor på hostelet brevid mig. Ska möta upp honom i Bondi (en förort i Sydney) när Nicole har åkt. Så det ska bli kul, förbättra min norska litegrann.


På dessa dagar har vi redan hunnit med att se det viktigaste i stan, Operahuset, Harbour bridge, Darling harbour m.m O ch idag gjorde vi en guidad busstur till Blue Mountains. En riktigt bra tur, mkt pga att guden var sjukt bra. Han underhöll oss hela dagen, inte alltid med jättebra skämt, men hela tiden entusiastisk och uppåt. Vi såg dessa berg som är beklädda med 92 olika slags eukaluptusträd, gick lite i regnskogen, svängde in på en wildlifepark och slutligen fick vi se The olympic park innan vi åkte med en ferry på Perramatta river in till sydney city igen. Det var nice. Imorn var det tänkt att vi skulle ut till Bondi beach, men jag stannar nog i stan, behöver sova ut lite och organisera mitt boende framöver samt skicka hem kläder.


Nicole åker på torsdag, sedan kommer Alex 10 dagar senare!!

Lade ju upp bilder senast, alla han dock inte laddas upp innan min internettid tog slut, så jag fick upp resten idag. Ska även lägga upp en Sydneymapp snart med!

http://picasaweb.google.com/hanssonanna88


Pusshej!

Jag, Nicole Philip framför Harbour Bridge

Operahouse  Sydney Harbour Blue Mountine Philip, Nicole, Me, Alain

Me and a Kangeroo


Sydney Nästa

HeJ hoj!


Nu är tiden i Byron Bay slut. vi åker om några timmar med nattbussen till Sydney. Vi har haft supersköna dagar här.  Byron är verkligen ett av favoritställena längs kusten!


Byron Bay är en liten stad..lite som ett Australiensiskt Valdemarsvik! J Staden ligger precis vid stranden, som är en av de finaste vi varit vid, och väldigt populär för surfing. Trots att det är en av de mest populära semesterorterna för såväl backpackers som för Aussi People så är det inte för busy. Staden är låg med mängder av små mysiga Caféer, restauranger, barer.. och även en massa surfklädaffärer! Stämningen är avslappnad och vänlig, o jag antar att det är därför så många trivs. Vi har bott på ett bra hostel,  Aquarius, i ett 8 beds doorm.. Och första gången sen jag började resa har jag bott med svenskar! Byron verkligen kryllar av svenskar, o i mitt rum var vi 6! Och för första gången kände jag även för att umgås med dem! Har ju innan undvikit det litegrann eftersom jag hellre pratar engelska, men de här var alla väldigt trevliga. Igår slog vi ihop oss o hade en riktigt trevlig kväll tillsammans med vin och snacks på stranden. Alla var från Göteborgstrakten förutom en som var från Norrköping, och bästa kompis med en tjej som är från ringarum!!! Lite komiskt!


Vi har hunnit med mkt under våra dagar här.. en dag hyrde vi bil, körde inåt landet till den lite kända hippistaden Nimbin, där det är inofficiellt tillåtet att röka marijuana. Nimbin var verkligen galet.. hela byn kändes stannad i tiden (typ 1978) och människorna som bodde där var lite annorlunda! Vi gick på lite museer och utställningar. Kul att ha varit där iaf. Sedan körde vi från Nimbin genom en nationalpark tillbaka till kusten. På vägen stannade vi vid två vattenfall, jättevackra! Ett 100 meter högt! Dock lite dåligt med vatten! :P Såg två stor, riktigt stora varaner under körningen! Har aldrig sett något liknande!


Första dagen spenderas vi på stranden, jag råkade bränna mig lite i ansiktet, första gången sen jag kom till Aussi.. men nu är det bar igen. Gick  på Joe, en engelsk kille som bodde i Simons flat i Cairns, på stranden! Så kul! Han o hans tjej bor och jobbar här lite tillfälligt. Det bästa med den dagen var dock när vi badade och jag fick se en skugga i vattnet, Joe dök ned och det var en stor sköldpadda! Såå coolt! Den var precis bredvid oss och kom upp och tog luft! J Har ju hittills inte sett någon mer än från båt.. men nu simmade jag bredvid den! Yeah!


Vi bestämde oss, efter att ha läst att Byron har bra dykning, för att göra ett dyk! Så igår gav vi oss ut med en dykklubb tidigt på morgonen och gjorde faktiskt ett av de bästa dyken jag gjort! Vi dök kring en liten klippig ö-samling 5 min båttur ut från stranden, såg Carpetshark, Leopardshark, sköldpaddor, och en massa andra stora och små fiskar! Dyksiten är känd för att ha mer fiskar än koraller att se.. o så var det också. Mkt häftigt. Det var väldigt vågigt när vi dök, även under vattnet, så det var lite mer äventyr än många gånger innan, så det gjorde det mer spännande!


Idag har vi ägnat dagen åt shopping, eller rättare sagt Nicole! Jag köpte en kortlek medan hon spenderade ett antal hundra dollar på kläder och annat.. Jag måste skicka hem en massa kläder innan jag kan handla något.


Vädret är varmt och skönt, kvällarna är dock lite kyliga i jämförelse med vad vi är vana vid.. Hoppas det inte är kallare i Sydney!


Har lagt upp nya bilder på min bildsida!!


See you!

Byron Bay

Hej hej!

Nu har vi precis kommti till Byron Bay! Vi lämnade Clevland i fredagsmorse, Robert körde oss ned till Surfers Paradise!!! Och därmed in i Backpackerlivet igen! Surfers var häsftigt, väldigt annorlunda från vad vi sett här i Australien innan. Men det kändes mer som att man gick på en gata i Miami eller i Los Angeles. Hur många höghus som helst uppradade längs stranden, och staden är full uteställen, snabbmatskedjor, surfshops, surfshops och åter surfshops!! Mkt shopping alltså. Nicole som är än shoppingfantast gick lös, medan jag försökte hålla i pengarna. Köpte bara ett par välbehövliga shorts att sova i. Vi stannade i Surfers två dygn.. hängde på stranden, gick runt i affärerna, var ute på en nattkklubb ”The Bedroom” i fredags och igår träffade jag Malin Andersson från gympan!! och hennes kompis! Vi lyckades så bra att vi båda anlände till surfers samtidigt. Såå kul att ses! Pratade oavbrytet i flera timmar! De gör en tre månaders resa i kina, NZ, Australien, Malaysia, Indonesien m.m I surfers har de byggt världens högsta byggnad som man kan bo i.. 322 m hög, där var vi uppe och tog oss en titt. Mkt häftigt. Dock ingenting mot Tv tornet i Kuala Lumpur!

Två dygn i Surfers var nog.. just nu är det verkligen högsäsong för allt som heter turism här i Australien, eller iaf här på östkusten. Fullpackat på alla hostel och restaurnager. Och Surfers paradise är väl lite av en favoritplats för många, så det var ganksa skönt att lämna staden idag. Byron bay verkar jättebra. Bor på ett fint hostel ca 3 min från stranden. Imorgon ska vi möta Philip, som vi gick med i skolan i Cairns, för surfing kl 9.( Han fortsatte som de flesta andra att resa efter engelska kursen och vi mötte honom även uppe i Surfers.) Gick ju faktiskt en surfingkurs när jag var på språkresa på Jersey, så jag ska ge det ett försök!!  Vi blir kvar här i 4 nätter..

Hade bra där hemma!
Anna


Brisbane

Har lagt upp bilder från Brisbane, från utflykten vi gjorde med Robert, från Wakeboardåkningen igår samt lite bilder från där vi bor- De har en dotter, Bonnie 4 år! Jättesöt! :)

http://picasaweb.google.com/hanssonanna88/BrisbaneTweedsHeadsCleveland#

Wake in Tweed Heads

Wowhoow, igår hade jag och Nicole en riktig toppen dag! Efter att redan ha blivit runtkörda av Robert, dagen innan, i nationalparker, matat en massa papegojor o sett underbar fin natur, så gav vi oss in till Brisbane stad. Vi tog ett tidigt tåg och mötte Sara, tyska tjejen från Fiji, inne i Brisbane. Hon har varit utbytetsstudent i Brisbane tidigare så han kan staden utan och innan. Hon visade oss runt bland höghusen och shoppingen. Hade bestämt oss för att inte gå in i någon affär, men när vi såg att det var rea i surfshopperna kunde vi inte hålla oss utanför. Köpte en till bikini :) Blå och fin! Vi lunchade med suchi för att sedan parkera oss på West Bank, som ligger längs floden som rinner genom brisbane. Där har de en lagoon och områden man kan ligga och sola på. Mysigt. Kl 3 tog vi tåget söderut från Bisbane för att möta upp Travor, sydafrikanen vi lärde känna på Fraser Island. Han har släktingar som flyttat hit från SA och de hade bjudit hem oss till dem.. Var inte jätte ensusiastiska inför denna utflykt, men kvällen visade sig bli en av de bästa vi har haft på mkt mkt länge! Tweed Heads, där de bor, ligger lite söder om Surfers paradise, och familjen bor precis vid floden som går in från havet.. så de släppte först av  oss vod en strand vi vandrade längs och senare kom de och hämtade upp oss med deras båt, och vi spenderade kvällen i båten med vin och en liten picknick SAMT wakeboardåkning!! Såååå kul! Har inte åkt sen sommaren 2007, så det var rikigt skoj! Vi höll till innanför en ö som avgränsar kusten och havet, så det var perfekt för wake! Nicole som är halft snowboardproffs hemma i Swiss, testade för fösta gången och ägde verkligen! Brad familjens son, var hur bra som helst! =) så imponerande.





Nicole, Travor, Me             Nicole  
   Brad   Travor, Brad - kusiner

Kvällen avslutades med middag hemma hos dem och så tog vi tåget tillbaka Till Clevland, där vi bor. Så trevliga och snälla människor alltså! helt otroligt. De bjöd även in oss till Brads födelsedagsparty på fredagkväll. Kommer vara i Surfers paradise som ligger mycket närmare Tweed Heads då, så det skulle ju vara nice.

Idag är det sista dagen vi har hos familjen här.. ska ha en slapp dag för att sedan laga middag för dem ikväll! Sedan kör Robert oss till Surfers imorn.

Hejhej!

Rapport från Fiji

Nu är jag tillbaka i Brisbane efter en underbar vecka på Fiji Islands! Det här inlägget kommer nog bli långt, men förhoppningsvis intressant läsning. Så please read!

Här är fiji, och vi flög till Nadi, som ligger på den största öns västkust. Vi anlände sent på kvällen, fick en fri shuttle till Hostelet, dock mer hotel,  vi skulle bo på. Första dagen, alltså förra måndagen spenderade vi där på huvudön. Först organiserade vi vår resterande tid på Fiji, bokade båtpass och boende på fem olika öar bland Yasawa Islands (se kartan), sedan åkte vi med en ny vunnen vän, en tysk tjej, Sara till "The Sleeping Giant Botanical Garden" som vi fått tips om att besöka. Åhh det var vackert! Har lagt upp en massa bilder på min bildsidan, o jag var tvungen att lägga upp många för Fiji är så himla vackert! Landskapet, havet, stränderna, denna trädgård! Allt! Vill man till det många ser som paradiset är nog Fiji rätta landet att åka till. Dock ska man vara beredd på att ställa om sig till Fiji-time. Och med det menar jag ställa om sig till att ta det lugnt, inte stressa, bara vara totally relaxed. För Fijians har aldrig hört ordet skynda och de vet inte vad ha mycket att göra är! För det verkar de aldrig ha haft! Helt otroligt avslappnat folk! Även om landet är fattigt och de lever väldigt primitivt i sina skjul så verkar de inte lida någonting av det. Och det är ju bra! Tillbaka till The sleeping gigant... bakgrunden till namnet är berget som denna trädgår ligger på, det ser nämlig ut som en stor man som ligger ned. Efter ännu en natt på vårat hostel med underbart vacker backyard, åkte vi tidigt på morgonen till hamnen och startade vår Island hopping bland Yasawa islands och Mamanuca islands.




Detta är (tror jag) det de flesta gör när de kommer till Fiji, för det är verkligen så himla bra orgaiserat och man får se mkt, leva lyxigt (dock på ett primitivt sätt många gånger) och möta lokalbefolkningen på när håll. De har en stor båt (ni kan se den på bild) som går från Nadi till ön längst i norr och så tillbaka igen. Och på alla dessa öar finns det minst en resort, på de större öarna 3,4 st.. Båten stannar då vid varje ö där en liten motorbåt från varje resort möter upp och plockar upp de passagerare som vill till deras resort den dagen. Sedan kan man stanna där hur länge man vill. Vi stannade på varje ställe endast ett dygn, så varje dag steg vi på båten igen, samma tid som vi blev av släppta och åkte till nästa ö. Inte en endast gång var det problem med byten eller förseningar. Väldigt välorganiserat.

Vi startade vår vistelse bland öarna på en av de nordligaste öarna, på en resort som heter Coral View. När vi anlände var det dåligt väder men det stoppade inte  resortens staff från att möta oss på stranden med sång och personlig hälsning med var endaste gäst. Fijian är tydligen kända för att vara ett väldigt vänligt folk och det var de, men ibland kändes det lite överdrivet för oss kalla européer Vistelsen på Coral view var dock bra, vi fick god mat (Alla boenden på dessa öar är inklusive 3 måltider), bra underhållning och vi mötte trevliga människor.. mkt tyskar! Innan vi bytte ö nästa dag gjorde vi en Grottutflykt. Simmade mellan underjordiska grottor! Faktiskt riktigt spännande, då man var tvungen att dyka under vattnet i några sekunder för att komma till nästa grotta!  =) Me like!

Vi åkte sedan vidare till Sunrise Lagoon Resort, en ö brevid den vi varit på innan. Känd från "The Blue Lagoon" Filmen som tydligen är känd! Jag känner bara till namnet från glassen på smultronstället! =) Men generationen före mig, typ Nicole har sett den.. Jaja det var iaf ännu en väldigt vacker ö. Vi gick över ön, kunde plocka mangos på vägen! MMmmm, för att sedan vara mitt i denna Blue Lagoon. Själva resorten var väldigt enkel, och vi var bara 12 personer där Och detta var ju nyårsafton! Men som tur var var det ett bra gäng, vi hade ritkigt kul och firade på ett väldit annorlunda sätt.. Gick nämligen med lokalbefolkningen på ön, till deras lilla kyrka klockan 11 på kvällen! Var med om min första riktigt seriösa gudtjänst, tror jag, med en präst från  the salomon island. Inte varje år det inte. Efter denna annorlunda upplevelse firade vi sedan in det nya året på stranden för atts edan dansa fijidans med fijierna! :) På denna ö fick vi även möta den på öaran omtalade "the Queen" Som var chefen på Sunrise Lagoon. En man i 40 års åldern, som man helt kan ta för att vara kvinna. Mkt speciell. Tydligen är det mycket vanligt med homosexualitet på Fiji och någon berättade för oss att de behandlar sista barnet, om alla tidigare varit pojkar, som en tjej redan från början och att det ska vara orsaken Men vet inte hur sant det är.. Vi träffade dock på många väldigt feminina män.

Nästa destination blev Manta Ray, en resort vi var tvungen att betala mer för, och det visade sig tydligt! Allt var jättevackert och maten var otrolig! Resorten var uppbyggd mitt i regnskogen och när man duschade var det som att stå mitt under ett träd. Ön var även känd för bra snorkling, så det gjorde vi innan vi lämnade ön. Såg mkt vackra koraller och fiskar.. Även en White-tip Shark faktiskt! Yeah.

Näst sista ön blev South Sea Island, troligen den minsta av alla öar i ögruppen. Jag promenerade runt ön på ca 7 minuter och satt man mitt på ön kunde man se stranden och havet i alla vädersträck. Vi mötte upp många tidigare bekantskaper på denna ö, o hade ett mycket trevligt dygn.. Dormen var väl dock inte de fräschaste och jag som redan innan var sönderbiten av mygg, även sönderkliad, fick 1000 andra bett av vad jag antar var bedbags, att klia på. Den här gången har har jag iaf klarat mig ifrån infektion i såren..

Sistan ön blev Mana Island, där vi planerat att dyka. Kanadensarna jag bodde med i Carins hade tipsat om denna ö och "the Supermarket", en dyklplats som skulle vara väldigt bra. Ön visade sig vara väääääldigt fin, förmodligen den finaste av alla vi besökte, hostelet var även väldigt bra, fräsch dorm, trevligt folk, bra mat och mysig restaurang/bar. Dykningen visade sig vara lika bra som vi hört.. Åkte ut med en lite motorbåt jag, Nicole och vår Divemaster och dök på detta supermarket! Så fint! Såg för första gången en Sea Snake, svart och vit randig lång smal, jätte häftig! Dök även genom ett litet grotthål rakt nedåt kanske 4 meter! Nice.

I söndags tog vi sedan sista båten tillbaka till Nadi, bodde sista natten på ett nybyggt hostel och flög sedan tillbaka till Brisbane tidigt på morgonen igår. Är jättenöjd med resan! Fiji är rena pradiset och vi hade en  underbar vecka där. Kändes dock bra att lämna denna avslappnade livsstil och komma tillbaka till redan laid back Australia! Haha :)

Bor nu i ett nytt paradis  för oss backpackers! Hos de so jag skrev om i förra inlägget! Har ett eghet rum, vi får mat gratis de skjutsar oss överallt och vi har tvättat alla kläder! Heeeelt underbart! Stannar här till fredag så Robert kör oss ned till Surfers Paradise. =) Imorgon ska vi in till Brisbane, möta tyskan Sara och sedan på kvällen en kille vi var med på Fraser Island! Det blir Göy.

Gå nu in o titta på mina bilder, har lagt ned mkt jobb på att ladda upp dem och skriva bildtext till alla! O de är verkligen värda att se! :)

http://picasaweb.google.com/hanssonanna88

Gott nytt år på er alla föressten!
Kommer uppdatera snart igen, har ju fritt internet här med! =)

See Ya!

RSS 2.0