Koalas and Dolphins!

Godkväll Folkens!


Efter en mysig julafton med lite shopping (sjuuuukt mkt bra små butiker, både surf och annat, med massa fina kläder, dock för dyrt) och efter en underbar Seafood dinner på Le Monde, bestämde vi oss för att sova ut idag att sedan utforska Nationalparken här i Noosa. Det Gjorde vi också och har haft en rikigt bra dag. Vi vandrade en led längs havet med regnskog eller liknande på andra sidan av oss 5,5 km. Trackingen tog oss till flera underbart vackra små strändbukter (varav den sisa överraskande en nudebeach! :P),  utsiktsplatser och vacker skog. Området ska vara känt för sina koalabjörnar och vi hade turen att se en! Den första i mitt liv! Vi var senare även överlyckliga när vi, vid en utsiktsplats, fick se två delfiner komma upp och ner ur vattnet! Helt exalterade var vi! Vi avslutade vandringen på en gigantisk beach, Sunshine Beach. Spenderade där några timmar i surfvågor och bakandes i solen! Vi tog bilvägen hem, ytterligare 5 km.. men lyckades tappa bort oss lite innan vi hittat hem, så vi frågade ett par om vägen, o de erbjöd sig att köra hem oss! Så det var great! J Nu har vi precis ätit nudlar till middag.. imorgon ska vi upp tidigt till Steve Irwins (stavas det så?) Zoo.


Ska berätta lite om Fraser Island. Vi delades in i grupper på Dingo's Hostel och i min grupp var vi , jag, Nicole, en tyska, en holländare, en sydafrikan och så 6 engelska vildar. Vi spenderade två nätter och nästan tre dagar på denna-  världens största sandö, det var mkt sand men kan det verkligen vara världens största? Iaf så hade vi vår Jeep, 4 tält och annan utrustning för camping, mat och en massa Goon (vin).  Dagarna spenderade vi med mkt driving.. för mkt faktiskt. Väldigt skumpiga små vägar i en jeep med 10 andra blir lite påfrestande efter ett tag.. besökte dock väldigt vackra platser. Första dagen en jättevacker sjö i mitten på ön. Helt kristallklart turkost vatten med vit sandstrand omkring, dock blev jag förvånad över att de var så himla mkt folk överallt. (Trodde att det skulle vara 5 jeeper från oss och några till.. men det var betydligt fler än så! Även stora bussar! ) Ja ni kan se mer på mina bilder vad vi besökte och såg! Kvällarna och eftermiddagarna blev camping och fest! To summarize, så var det väldigt roliga dagar, vi såg mkt vackert och de va kul med camping men för mkt körning och för fulla engelsmän kl 10 på morgon drog ned hela intrycket lite grann!  :P

Imorgon blir det Zoo, lördag checkar vi ut, spenderar dagen här på någon strand och ska nog även inhandla lite grejer sedan åker vi till Brisbane på eftermiddagen, sover en natt där och sedan flyger vi till Fiji!


Hoppas ni har en fantastisk julhelg där hemma!


Little Koala






See ya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0