Woolshed och Australia

Har blivit mkt bio den senaste tiden. Var på Nya bond förra veckan och på Australia igår! Vet inte om den är på bio i resten av världen!? Antar dock det eftersom Nicole Kidman och Hugh Jackman har huvudrollerna. Ganska bra film, dock lite för lång och lite väl hollywood klassisk! Men helt okej. Var äver ute och åt med Ludde coh Simon igår, på Woolshed! Riktigt god mat, dricka, huvud- och efterrätt för bara 12 dollar. Riktigt gott! I fredags blev det en lugn men trevlig kväll på Gilligans. Nu på morgonen flyttade alla ut från Simons lägenhet, inklusive Ludde. De har hyrt en stor husbil som de ska åka med ner till Melbourne. (Har kankse skrivit om det här förut!?) Hoppas på att hälsa på dem där i februari någon gång! De åkte iaf nu på morgonen. Buhhuu, sorgligt.

Har varit o handlat lite med nadine nu på dagen. Det är för varmt för att göra något. Ingen sol heller så brännan börjar blekna bort! Ska plugga lite nu och ut o springa senare ikväll!

Woolshed igår

Woolshed dinner with Simon, Ludde


Bio, Nadine and Alain



Sista fotot innan avresa
fr v. Ludde, Mary, Debhera, Stephen, Joe, Collin



See you later!


En vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar av kursen! Har varit här i elva veckor nu.. snart 3 månader. Känns länge, men ändå kort. Har gått bra den här veckan. Har klarat alla delexamens med god marginal. hade till och med B i Writing idag. Men ska försöka att inte vara för confident.. då kanske jag sabbar allt på riktiga examen sen. Idag hade vi speaking hela eftermidden. Vi filmade när vi gjorde examen! Så konstigt att höra sig själv! Och hemskt att se sig själv prata med. Fick se, efter mycket klagomål, att jag har problem med att jag pillar på mina smycken hela tiden! fingrar på örhängena, på mina ringar.. tig av dem, men då började jag emd halsbandet! Strange!

Inget spec har hänt i veckan.. Var ute igår, Rhinobar, skojsigt! Idag vaknade jag till oskan.. har regnat till och från hela dagen. Ikväll är det sista kvällen för typ alla nere i simons läger =( Too Bad! De åker allihopa söderut till Melbourn. Alltså blir det lite partaj även ikväll! Kommer vara så tomt nu fram tills vi flyttar!
Annars kommer det nog inte händ mkt speciellt den här helgen. Har fått erbjudande om att åka till Green Island eller Kuranda. Men vet inte om jag vill lägga pengar på det. Kuranda är en lite by som man åker till med en kabinbana öevr regnskogen. Mkt souvenirer och gå runt o lunka typ. Vet att jag är alldeles för rastlös för sådant, så ja, borde kanske skippa de! Man åker sedan tåg tillbaka o ser lite vattenfall och annat. Och för det får man paya 80 dollar! Hmm..

Nu ska jag antingen sova en stund, gå ut och röra på mig eller laga mat! Har värsta laga- mat- torkan! Har inga ideer, orkar inte laga och är sugen på allt, men samtidigt inget. AHH

Vilka problem ni!


Önskar faktiskt att jag var hemma den här helgen och fick baka pepparkakor med mamma! Saknar kylan, att kunna ta på sig en tröja utan att svettas! Hoppa i mjukisarna och slippa laga mat själv! :)

Trevlig helg på er!



Värmerekord och regn

I söndags var det tydligen värmerekord i Queensland, varmaste dagen i November på 90 år. Woow! Mend et ska inte bli värre än vad det är nu säger folk, så det är ju bra! Det kommer även lite regn och oska då och då, så det är väl början på regnperioden.

Har inte hänt mkt sen sist jag skrev. Skola, äta, sova typ.. Idag åkte Ludde ut på en dyktrip och är borta till lördag då han reser ner mot Brisbane. Så igår va hans sista kväll. Var och åt på Casinot.

Idag var en ganska bar dag i skolan, hade 68% i use of english vilken är min sämsta del, och fick tillvaka två writings som är min näst sämsta del, och jag hade nästa B (näst högsta betyget). Så det var ju uppmuntrande! :) Eftermiddgaen var slapp och vi fick hå hem lite tidigare! Skönt:) Nu har jag varit o hyrt två filmer för kvällen!

Hoppas ni har det bra hemma i snöstormen!

Puss

Bungy Jump!

Åhhhh idag har jag gjort något häftigt! In my opinion häftigare än skydivet! Simon och Ludde frågade mig imorse om jag skulle med o hoppas, har ju tänkt göra det på nya Zeeland, men tänkte att det vore ju kul. Så jag hängde på, och även om det bara var 55 meter högt så var det ändå grymt! Bara fall ut med huvudet före! Otrolig känsla! Ska defenitivt göra det igen! Joy och Mary, ett engelskt par som bor i simons flat jobbar där, så vi fick 10 % rabatt + gratis kort, video och T-shirt! Yees!

Har lagt upp bilder från den senaste veckan!
http://picasaweb.google.com/hanssonanna88/VardagOchFestICairns#




 Nu ska jag fixa iordning mig för kvällen!
Hejhej

Slut på de roliga..

Igår var sista kvällen med Cia och Anna. =( Så tråkigt Hade vant mig lite vid att ha dem här, o nu är de borta o jag får inte träffa dem förens!? Iaf, efter skolan igår mötte jag upp dem för att föja med när Cia tatuerade sig! Har aldrig sett någon göra det förut, så jag tyckte att det var dags:) Hon tatuerade "fånga dagen" längs med ryggraden, mitt på ryggen, ganska litet. Blev faktiskt riktigt bra!

Efter det gick vi hem till mig, Anna och jag sprang en runda o sedan gjorde vi i ording oss och gick och åt på Fasta Pasta. Underbar pastarestaurang! Skulle sedan möta grabbarna på Mad Cow där det på torsdagar är drinkar för 1 dollar/st innan kl 11, kom dock på att jag glömt mitt leg! Kommer inte någonstans här utan leg, så jag tog fram stora plånboken o tog en taxi hem och tillbaka! Inget man unnar sig i vanliga fall inte. Mad Cow var galet! Hur mkt folk som helst o alla kring baren bäställandes så mkt som möjligt innan klockan blev 11.  Anna och Cia gcik sedan hem o vi sa hejdå =( Buhuu.. Hade sedan ingen vidare toppenkväll. Skulle gått hem tidigt jag med!

Moch examen vi hade i tisdags gick skit.. verkligen skit. Hoppas dock att det var för att jag var sjuk. Hade mkt sämre resultat än vad jag haft de senaste tre veckorna i alla delar. Skulle dock klarat den tack vare att jag fick A i speaking (det högsta) så det var ju bra. Nu är det ju bara två veckor kvar av kursen. Känns helt skumt.. Ska vli sorgligt att det tar slut.

Kan ju berätta att vi åt krockoldil i veckan. Simon, ludde, cia jag och Anna gick ut och åt en rätt där vi fick både kangeroo, EMU (stor strutsliknande fågel) och krockodil. Riktigt gott alltihop, bästa var dock krockodilen, vitt kött som kyckling men godare!

Har inga klara planer för helgen. Kanske hänger med Ludde och Simon och hoppas BungyJump.. men vet inte om jag borde spara pengarna och göra det på Nya Zealand ist. Kan ju dock göra både och!  =) Annars blir det nog mkt plugg..

Nu kom Melissa och frågade om vi skulle springa en runda! Klockan är 9, men varför inte.

Ha en bra helg!
Puss o kram!

Sweds Everywhere

Svenskar överallt!! Och igår kom det 4 till från Östergötland. 4 finspångstjejer, varav en av dem gick på Eber, Teknik-Lisa! Ska  egentligen ha en liten svenskakväll och göra något kul i kväll, men jag vet inte hur det blir för mig för jag har varit lite sjuk de senatse dagarna. Har haft ont i huvudet sedan i fredags, o det har hållt i sig över helgen och så igår vaknade jag upp o det var värre och jag hade även feber! Så för första gången sen jag kom hit var jag hemma från skolan. Men det var nästan outhärdligt. Ligga i mitt rum under min fan med feber när det är typ 34 grader utanför. Helt hemskt! Försökte göra det bättre genom att ha en påse med is på huvudet, men vet inte om de hjälpte. Idag har det varit ungefär likadant, dock var jag tvungen att gå till skolan eftersom vi hade Moch Exame. Det var jobbigt men jag tog mig igenom det.. Har klarat varje del de senaste veckorna, men idag kändes det sämre. Får resultatet imorn, får hoppas på det bästa.

Anna och Cia kom ju i Torsdags, har spenderat i stort sett hela helgen med dem.. I fredag var vi här, hängde med Simons flatmates.. I Lördags möttes vi upp vid Lagoonen, jobbade på brännan för att sedan på kvällen laga lite middag hemma hos mig innan utgång till Woolshed. Riktigt trevlig kväll! I söndags skulle vi hyrt en bil o åkt till Cristal cascades, ett vattenhål med vattenfall mitt i regnskogen här i närheten, men på morgon kom Ludde och Simon upp till mig o gnydde om att de var för trötta och för sjuka för att orka åka någonstans, så det blev att stanna i Cairns. Vi gjorde dock dagen iaf, åt glass lagade Pasta Carbonara tillsammans. Mysigt.

Igår var jag som sagt hemma och nu har jag precis kommit hem. Får se vad som händer ikväll, men förmodligen stannar jag hemma.

Ska lägga upp lite bilder från helgen, så checka bildsidan när ni får tid!

Puss och kram!

Hela gänget!

http://picasaweb.google.com/hanssonanna88

Long weekend

Igår anlände Anna Och Cia till Cairns! Stod vid busstationen och väntade när deras buss kom, åååååhh så underbart att se dem! :)  Efter att de instalerat sig på sitt hostel kom de hit till sharehouset och sedan blev det utgång till RhinoBar.

Idag har jag varit ledig! Så skönt med lite längre helg! Har legat vid lagoonen hela dagen med Anna, cia och ludde. Vte inte vad som händer ikväll än, men någe ska vi iaf hitta på!

Har lagt upp lite bilder på bildsidan.. de ligger i mappen Fest och vardag.
Vi hade BBQ med klassen o lite folk från skolan i förrgår, det är några bilder därifrån och från skolan samma dag + bilder från Halloween.

Hörs snart!

Ensam Tjej!

Godkväll där hemma!

Berättade ju att Anthony flyttade ut förra veckan, o det gjorde även Louise, en australiensisk tjej som bodde brevid mig. Nu har det flyttat in nytt folk. En tysk kille som är här på semester och hälsar p sin tjej som pluggar här, och en italiensk kille som också pluggar engelska. Så de slog mig att jag är ju ensam tjej här på flat 6.. hade inte tänkt på det.

Ikväll hade de lite bbq nere hos simon, som jag deltog i., Har sedan sett på film och lärt känna den nya italienaren lite bättre. Dock ganska svår att prata med pga att han inte är så bra på engelska. Men väldigt trevlig iaf.

Anna och Cia kommer förmodligen hit på torsdag! Jippi! Det passar mig utmärkt eftersom jag är ledig från skolan på fredag.
 
Ska sova strax, måste bara berätta, Alain som jag bor med, ringde precis och berättade att han och Mark vunnit 1000 dollar på casinot! Heelt sjukt! De spenderar dock mkt tid där, men har hittills gått i stort sett +-0, så det här vinsten satt ju fint! Så för dem blir det "big party tonight" :)

Hejsvejs!

Hot Hot Hot

Det är varmt i Cairns nu! Innan var det varmt men sen förra helgen har det varit varm varm varmt! Igår var det 32 grader och typ 85% luftfuktighet. Duschar ca 3 ggr per dag och man är konstant svettig!  Efter löparrundorna är jag helt dyngsur, helt sjukt vad man kan svettas! Innan var kvällarna svala, men nu är även de varma. Har börjat bli svårt att sova med pga av värmen.. Har ju ingen aircon på rummet, utan endast en fläkt taket. Men men ska inte klaga, är glad att jag kan gå i linne och shorts och slippa vinterjackan, stövlarna och mössan. :)

I fredags hade Jag och  min Swiss-friends BBQ hemma hos Lukas. Han bor i en host family lite utanför Cairns. Riktigt fint område, förmodligen Cairns rikemans område. Vi åt hamburgare drack vin och badade i deras pool. Mkt trevligt!
Igår spenderade vi dagen vid poolen här i Sahrehouset. Spelade volleyball och njöt av solen. Kunde ju ha ett hel svenskt, och även östgötskt lag, med mig, simon, Ludde och en till svensk kille som är här och hälsar på en kompis. Han är från Linköping.. så det har varit lite väl mkt östgötska här nu, o det blir väl inte bättre till nästa helg då Anna och Cia kommer! :)
Senare på kvällen hade jag Nadine, mark och Alain Tacodinner (har blivit en helgfavorit) och sedan blev det utgång till Rhinobar. Very Nice!

Idag vaknade jag upp efter väldigt för få timmars sömn av att det blev olidligt varmt i mitt rum. Fläkten var avstängd! De stängde av strömmen här mellan halv 10 och 1 så jag gick upp, och tydligen hade de andra samma probblem, för jag var inte ensam uppe!

Har haft en slapp dag, den mest krävande var promenaden till fruktmarknaden med Ludde och Simon.. Vi köpte en massa frukt och gjorde underbara fruitshakes av mango coh banan och äpple! Sjukt gott i denna hetta! Nu ska jag gå o ta en liten powernap, sedan blir det pizza-film-popcorn :) Yeah!

Hoppas ni har haft en skön helg hemma!

See you!

Grattis pappa på din dag! Jag älskar dig!

Ludde

Igår när jag kommit hem från skolan, stod på min balkong o pratade med Shaune, ropade någon helt plötsligt på mig på svenska! Simon säger alltid mitt namn med engelskt uttal så jag blev lite lite förvirrad. Kollade ner och såg simon, OCH LUDDE!!! Så himla kul! Ludde för er som inte vet är en av mina bästa killkompisar från gymnasiet. Han har varit i Brisbane och Sydney coh jobbat men kom nu upp hit och ska vara här tills kursen är slut, o då åker Ludde coh Simon hem tillsammans. De har rest ihop sedan i februari, men varit ifrån varandra nu i tre månader. Sjukt kul att han är här! :)



Här är en bild på min stora klass igår när vi var finklädda för att det var Melbourne Cup.
Fr v. Jag, Nicole, Margot, Yasmin, Jidka



På tal om annat..

Imorgon flyttar Anthony ut. =( Så sorgligt. Han har varit the big bear in this flat, och har alltid lite koll på mig o ser till att jag gör mina läxor. Han är också mkt trevlig att prata med, även om det ibland är svårt att höra vad han säger (har en engelsk engelsk accent ibland lite sluddrig). Han har för det mesta varit här hemma, o man kunde alltid räkna med att han var hemma när man kommer hem från skolan. Hmm,  Men förhoppningsvis flyttar det in någon ny trevlig person! Kommer iaf sakna honom!

Melbourne Cup

Idag ar det en stor dag har i Australien. Alla har klatt upp sig och endel har tagit ledigt for att titta pa och fira att den storsta, mest kanda arliga Horserace tavlingen gar av stapeln i Melbourne. Helt galet. Ar i skolan nu o nyss nar jag gick for att kopa lunch sa motte jag hur mycket manniskor som helst i fina klanningar och kostymer pavag till olika restauranger och barer. Racet ar kl tva och allla tar da ett avbrott for att titta pa racet. Vi i min lilla klass har till och med klatt upp oss. Dokc mest for att det var en rolig grej :)

Igar hande det inte mkt.. jag och Nadine fick ett ryck, efter att vi atit pa kvallen, o gick in till city o kopte glass pa Dolci Gelato! Helt underbar glass! O man fick hur stora kulor som helst. Mmm. Hamnade darefter i baren/restaurangen dar Shaun (kanadensiska killen i sharehouset) jobbar och han bjod oss pa en drink. Trevligt.

Idag ska jag ga runt till lite olika dykarklubbar o fraga om de tar in folk for volunteerwork pa deras dykturer. Planerar att gora det precis efter kursen, for att fa dyka mkt och gratis! Gabor, en ungersk kille jag bodde med precis i borjan gjorde det o han fick dyka 3 ggr per dag i 4 dagar! :) de vore grymt!

Nu borjar jag.. har Writingexam!

Hade!

Halloween... Fiji- Here we come!

Helg igen! Veckorna går så fort! Igår var det ju Halloweenseve och vårt sharehouse hade ordnat så att vi fick free entry och half price on all drinks on Woolshed. så efter lite förfest nere hos simon med alla galna engelsmän/irländare gick vi till woolshed. Alla var klädda i någon slags utklädnad. Har aldrig firat halloween hemma något speciellt så jag visste inte om man var tvungen att ha en otäck klädnad eller om man kunde vara vad som helst. Iaf så var Jag och nadine grottmänniskor tillsammans med Simon och Joe. Faktiskt riktigt lyckat! :) Ska lägga upp bilder imorgon som ni kan se :) De var hur mkt folk som helst på Woolshed men faktiskt riktigt kul, mkt pga temat tror jag! Gick till The heritage en sväng innan hemgång med.. Idag sov jag ut för att sedan möta Nicole i cairns central kl 12. Vi har ängnat hela dagen hos flightcenters och hos travel agencys.. OOOcchh we have made big decisions!! Trodde inte att jag, som ägnar en halvtimme åt att välja musli och som vrider o vänder på varje tomat för att välja de bästa, kunde ta så snabba beslut. Men iaf, vi har bokat busspass med Greyhound från Cairns till Sydney, 3  dagars segeltur till Whitsunday Islands, 3 dagars hajk på Freser Island, boende i Noosa (sunshine coast, nära brisbane) för jul Och sist men inte minst flygbiljetter till Fiji!!! OMG! Så vi har alltså exakta planer fram till den 5 januari då vi kommer tillbaka efter 9 underbara dagar på Fiji! Vi ska fira nyår på Fiji!! Kan inte fatta det! =) Vi trodde inte att vi skulle komma iväg dit eftersom flygbiljetterna är så dyra pga att det är sommarlov här i australien då. Samtidigt som det är nyår. Men vi lyckades hitta tur och returbilljetter för 560 dollar var. Alltå ca 2800 kr! Innan har vi bara sett biljetter för 800-1200 dollar. Så det känns braaaa! =) Efter Fiji reser vi från Brisbane ner till Sydney, och Nicole åker hem 23 januari. Så är det.

Nu ska jag ut o springa, för att sedan gå ut och äta en traditionell Aussi-Steak med Yasmin och Lukaz. Imorn blir det sol, bad, plugg och städning av mitt rum! Kankse lite tvättning med.

Hoppas ni har det bra där hemma.. hörde att det snöade i Schweitz, inget sådant hemma!?

Varma kramar från Anna


Fiji island


RSS 2.0